Hva skjer

24. nov, 2011

Spilling på Haugerud Seniorsenter hvor vår ”gamle”sløydlærer Rolf B. Solheim har treskjærerkurs. Solheim – 92 år gammel – bygger mandolaika. Hans kursdeltagere ønsker også å bygge instrumenter. Fantastisk!! Vi ordnet gripebrett!!

29. okt, 2011

Nærmest en gjentagelse av konserten i 2009. Denne gang med Oslo Gitarensemble som arrangør. Ikke like mange tilhørere som sist, men en vellykket konsert. Som fellesnummer ble spilt ”Recuerdos de la Alhambra” – et flott spansk stykke.

20. mai, 2011

En vellykket tur med 5 mandolaikaveteraner pluss ledsagere. Det hyggelige ekteparet Rasch fra Trondheim hadde ”hengt” seg på. Dyktig reisearrangør var Norus Norge. Sverre og Svetlana ga oss en stor opplevelse i Boris Borisoffs fødeby.

1. jan, 2011

Ørland framhaldsskole 1963/1964

Mandolaika

Jon Kirkeby-Garstad var i tillegg til å være en god lærer, svært interessert i musikk. I samarbeid med sløydlærer Arne Mikkelhaug opprettet han hvert skoleår et mandolaika-orkester. På sløyden produserte guttene mandolaikaen og i musikktimene lærte de å spille på den. Instrumentet var en mellomting mellom mandolin og balalaika. Det hadde trekantet korpus, kort hals og tre strenger. Så vidt jeg kan huske var det stemt i kvinter (g, d1, a1). Dessuten spilte de med plekter - vi jentene var mektig imponert. De spilte på foreldrekveldene som vi arrangerte i kinosalen på Yrjarshall. Når «Stenka Rasin» tonet ut i salen var det virkelig fest! Kirkeby-Garstad spilte sammen med orkestret på fiolin. Jeg har lenge hatt en drøm om å få høre igjen disse instrumentene. Det ligger helt sikkert en mengde av dem rundt i Ørlandske hjem. Hvem tar opp tråden? 

1. des, 2010

Grete Amarp. Hun spiller på sin avdøde mann (vår gamle klassekamerat) – Stein’s instrument. Det er veldig hyggelig å ha fått Grete med i orkesteret!!