Det følger noen år med avtagende mandolaikaaktivitet. Guttene skal i det militære, noen gifter seg og får også etter hvert barn. En foreløpig siste konsert hvor også noen av de opprinnelige medlemmene deltar, holdes på Gjøvik i 1961. Men – «mandolaikabølgen» ser bare ut til å vokse utover landet.

”Aftenposten” refererer fra ”Spill-selv” på Grorud. Grorud skole hadde etablert et stort mandolaikaorkester  med ca. 45 deltagere. Borisoff aktiv også der!

1963

Revidert utgave av ”Lag og Spill Mandolaika” kommer ut.

Mandolaikaorkesteret har 10 års jubileum. Borisoff ”takker for seg” i mandolaikasammenheng.

1966

Dette året utgis en mandolaikalærebok et helt annet sted i Norge – skrevet av Leif Braseth født i 1932 - norsk forfatter og skolemann. Fra 1988 har han vært bosatt i Alvdal.

1964 til 1977

Det holdes sporadiske mandolaikaøvelser med veteranene fra klasse 1A/2A. Borisoff hadde ønske om å treffe guttene igjen!! Det ble spilt hjemme hos guttene og det ble arrangert båtturer. Instrumentene var med! Gamle «kunster» var ikke glemt!

1971

På et bilde fra 1971 – av elever ved Grorud skole – ser vi at orkesteret der fremdeles eksisterer, og at det er laget mandolaikaer med avrundede hjørner. En ny og artig vri!

Desember 1978

Mandolaikaaktiviteten blant veteranene fra klasse 1A/2A var igjen på topp. Det ble øvet hyppig og godt. Borisoff var med igjen for fullt!

Julekonsert hos Kiwanis Club på Ski - hvor Thorbjørn Visjø var medlem ble en prøve på om orkesteret holdt «gammel kvalitet»!

Det ble gjort opptak av konserten, og med enkelt utstyr ble opptaket relativt bra. Borisoff spilte også – på sin balalaika. Han fortalte på sin fortreffelige måte om mandolaikaorkesteret, og om det som ble spilt – både av oss og av han selv. Det er av stor verdi å ha dette opptaket av Borisoff. Det er meget representativt for den måten han alltid introduserte oss – og seg selv – på. Både han og orkesteret høstet stor applaus.

Borisoff var en relativt eldre mann i 1978 – men spilte fortsatt meget bra på sin balalaika.